سنگ سابی

به فرآیندی که طی آن به وسیله دستگاه‌های مخصوص، سنگ را صیقل می‌دهند و یک لایه نازک از روی سنگ برداشته می‌شود، ساب سنگ می‌گویند. برای انجام فرآیند سنگ سابی، از انواع دستگاه‌های ساب مختلف و مواد متفاوت استفاده می‌شود که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. زمانی که سنگ تراز نباشد، چسب و اجرامی شبیه به آن به سنگ چسبیده باشد به طوری که نشود آن را کند یا زمانی که سنگ دچار شکستگی یا ترک خوردگی شده باشد، لازم است از ساب سنگ استفاده کنیم. البته به منظور مراقبت از سنگ خانه خود بهتر است در فواصل زمانی مرتب با مشورت متخصصان، سنگ سابی را انجام دهید. این کار به افزایش عمر سنگ کمک می‌کند و نیاز به تعویض کامل سنگ را از بین می‌برد. برای رسیدن به نتیجه‌ای رضایت بخش، بهتر است برای فرآیند ساب سنگ از یک کفساب کار حرفه‌ای که دستگاه ساب سنگ مرغوب داشته باشد و از متریال عالی استفاده کند، کمک بگیرید. در غیر این صورت ممکن است سنگ خانه شما آسیب ببیند. ساب سنگ یک فرآیند تک مرحله‌ای نیست. هر سنگ سابی حدودا بین 8 تا 12 مرحله دارد که طی آن ابتدا تمام پستی‌ها و ناهمواری‌های سنگ از بین می‌رود، سپس با پدهای نرم‌تر سنگ را ساب می‌زنند تا سطح سنگ کاملا یک دست شود. پس از آن با لاک و لقمه‌های براق، سنگ را صیقل می‌دهند و کاملا براق می کنند. در آخرین مرحله نیز می‌توان از ساب ایتالیایی استفاده کرد که بهترین نوع کفسابی است و سطح سنگ را مثل آینه روشن می‌کند. در هر مرحله از لقمه‌های مختلف، با شدت زبری و نرمی متفاوت استفاده می‌شود. لقمه‌ها اجزای آجر یا صابون مانندی هستند که روی سطح دستگاه ساب سنگ نصب می‌شوند و به کمک آنها سطح سنگ را صیقلی و شفاف می‌کنند. لقمه‌ها را براساس اعداد دسته بندی می‌کنند. هرچه عدد لقمه بالاتر برود، آن لقمه نرم‌تر است و برای از بین بردن ناهمواری‌ها کاربرد کمتری دارد. مثلا برای از بین بردن زبری و پستی و بلندی‌های سنگ، از لقمه 46 استفاده می‌شود. اما لقمه 600 که بسیار نرم‌تر است، برای براق شدن سنگ کاربرد دارد. کفساب در هر مرحله با توجه به نیاز کار، از لقمه‌های مختلف استفاده می‌کند. در صورتی که پس از پایان فرآیند سنگ سابی، تمام سطح سنگ به شکل یک دست صاف و صیقلی شده باشد و هیچ زبری در سطح سنگ باقی نماند و سنگ کاملا براق باشد، می‌توانید بگویید فرآیند ساب سنگ به درستی انجام شده است. نکته مهمی که در فرآیند سنگ سابی باید به آن توجه کنید این است که تمام فاضلاب ایجاد شده باید توسط خود کفساب جمع شود. کفساب جاروی مخصوص جمع آوری فاضلاب دارد و می‌تواند تمام پسماندها را به راحتی جمع آوری کند. چنانچه این فاضلاب وارد لوله‌کشی ساختمان شود، در لوله‌ها رسوب می کند. اگر تمام این موارد به درستی رعایت شود، می‌توانید از نتیجه کار کاملا راضی باشید. چرا که همان طور که در بخش قبلی خواندید، سنگ سابی مزایای بسیاری دارد. در ادامه با انواع دستگاه‌های سنگ سابی و انواع ساب‌ها آشنا خواهید شد.

انواع ساب‌ها

سنگ سابی بخش‌های مختلف باهم تفاوت‌هایی دارد. هر بخش با توجه به ضخامت و جنس و مساحت سنگ، با روش‌های مختلف و دستگاه‌های متفاوتی سنگ سابی می‌شود. در ادامه انواع ساب در بخش‌های مختلف را بررسی می‌کنیم.

ساب میز کانتر

یکی از کاربردهای سنگ سابی در ساب میز کانتر است. شما می‌توانید برای جلادهی و رسیدگی به سنگ میز عسلی، سنگ میز جلو مبلی، سنگ کانترها، سنگ میز غذاخوری و انواع سنگ کنسول، از ساب میز کانتر استفاده کنید. به دلیل کوچک بودن سطح سنگ، برای ساب سنگ میزها از دستگاه ساب دستی استفاده می‌شود. البته استفاده از دستگاه ساب دستی به این معنا نیست که ساب زدن سنگ‌های کانتر با کیفیت کمتری انجام می‌شود. اگر کفساب کار حرفه‌ای باشد و تجربه کافی داشته باشد، می‌تواند با استفاده از دستگاه ساب دستی، سنگ میز خانه شما را به درستی ساب بزند. اما اگر کفساب کار دقت کافی را نداشته باشد، ممکن است رگه‌های سنگ از بین برود و زیبایی اولیه خودش را از دست بدهد. همچنین به منظور جلوگیری از آسیب مجدد سنگ یا ایجاد لک روی سنگ، می‌توانید پس از اتمام فرآیند سنگ سابی، نانو ساب را انجام دهید. نانو ساب لایه‌ای روی سنگ میز شما ایجاد می‌کند و کمک می‌کند موادی مانند چای یا آبلیمو به سنگ میز آسیب نزند. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که سنگ سابی سنگ‌های میز کانتر، نسبت به سنگ سابی سنگ کف خانه یا راه پله، حساسیت بیشتری دارد و لازم است حتما کار خود را به کفساب کار حرفه‌ای بسپارید. اگر کفساب کار هنگام سنگ ساببی دقت کافی را نداشته باشد ممکن است باعث شکستگی یا ایجاد ترک در سنگ شود و هزینه‌های زیادی را به شما تحمیل کند. همچنین لازم است کفساب کار برای انتخاب دستگاه ساب دستی، به ضخامت و نوع سنگ میز شما توجه کند، چرا که انتخاب دستگاه نامناسب می‌تواند به سنگ میز شما آسیب بزند. اگر سنگ میز شما قیمتی‌ست ممکن است انتخاب دستگاه ساب دستی نامناسب، باعث شود رگه‌های سنگ از بین برود و سنگ میز از قیمت بیفتد.

سنگ سابی راه پله

در اغلب ساختمان‌ها، راه پله را با سنگ می‌سازند. چرا که به نظر بهترین متریال برای راه پله به حساب می‌آید. اما سنگ راه پله بسیار آسیب پذیر است. به این جهت که در اثر رفت و آمدهای زیاد، سنگ دچار فرسودگی می‌شود و حتی ممکن است بخش‌هایی از سنگ از بین برود. ریختن آب زباله و مواد دیگر روی سنگ راه پله، باعث ایجاد ترکیبات شیمیایی با سنگ و از بین رفتن سنگ می‌شود. همچنین در هنگام اسباب کشی‌ها، ممکن است اجسام سنگین به سنگ پله آسیب بزنند. نکته‌ای که شاید ندانید این است که شوینده‌های قوی و اسیدی، برای سنگ ضرر دارند. شاید در ابتدا سنگ راه پله با این مواد تمیز و براق شود، اما به مرور آهک سطح سنگ از بین می‌رود و سنگ جاذب آلودگی و گرد و خاک می‌شود. برای رفع تمام این آسیب‌ها بهترین راهکار، استفاده از سنگ سابی راه پله است. در این فرآیند نیز ابتدا ناهمواری‌های سنگ از بین می‌رود و سپس سنگ را براق و آینه‌ای می‌کنند. چنانچه سنگ شکسته باشد، در فرآیند سنگ سابی با مواد مخصوص مانند رزین، شکستگی و ترک‌ها ترمیم می‌شود. برای سنگ سابی راه پله از 2 دستگاه استفاده می‌شود. یکی دستگاه ساب کوچکی که مخصوص سنگ‌های نواحی کوچک است و دیگری، دستگاه ساب دستی. معمولا در فرآیند سنگ سابی راه پله از هر دو دستگاه استفاده می‌شود. چرا که کار با دستگاه ساب دستی زمان‌بر است و سختی کار را بیشتر می‌کند و دستگاه اول نیز نمی‌تواند گوشه‌های پله را به درستی تمیز کند. البته برای سنگ سابی راه پله از دستگاه سنگ سابی فرز نیز استفاده می‌شود که در واقع صفحه و لقمه سنگ سابی را به سر سنگ فرز نصب می‌کنند و مانند دستگاه ساب دستی عمل می‌کند.

سنگ سابی راه پله

سنگ سابی دیوار

امروزه استفاده از سنگ در ساخت نمای خانه طرفداران بسیاری دارد. سنگ، نمای خانه را زیبا می‌کند و به نسبت گچ و آجر، کمتر خراب و کثیف می‌شود. اما سنگ هم در برخورد با گرد و خاک و باران‌های اسیدی، به مرور کثیف و آسیب دیده می‌شود و لازم است مانند سنگ کف خانه، سنگ راه پله و سنگ میزها، کفسابی شود. سنگ سابی دیوار نیز از مراحل مختلفی تشکیل شده و به جنس سنگ و مساحت دیوار بستگی دارد. در دیوارهای کوچک‌تر، از دستگاه سنگ سابی کوچک که شبیه به یک جاروبرقی است استفاده می‌شود. اما برای دیوارهای بزرگتر، به دستگاه‌های بزرگ‌تر نیاز است که قابلیت‌های مختلفی دارند. صفحه اصلی این مدل دستگاه‌ها با یک اهرم، به شکل عمودی در می‌آید و برای سنگ سابی دیوار آماده می‌شود. با توجه به اینکه دستگاه سنگ سابی انواع بسیار متعددی دارد، هر شرکت از دستگاه مختلفی برای سنگ سابی دیوار استفاده می‌کند و لازم است پیش از سپردن کار خود به کفساب کار، حتما درباره دستگاه او و میزان کیفیت و کارایی‌اش اطلاعات بگیرید. گاهی ممکن است در فرآیند سنگ سابی دیوار، رزین اپوکسی که از قبل برای بند زدن سنگ‌ها استفاده شده از بین برود. به همین دلیل می‌توانید از کفساب کار خود بخواهید که پس از تکمیل سنگ سابی فرآیند بندزنی با رزین و همرنگ سازی بندهای سنگ ساختمان را نیز انجام دهد. البته رزین در جلادهی سنگ نمای ساختمان کاربردهای بیشتری نیز دارد. معمولا برای نمای ساختمان‌ها از سنگ تراورتن استفاده می‌شود که به صورت طبیعی روی سطح خود حفره‌های کوچکی دارد. این حفره‌ها می‌توانند جاذب آلودگی و زباله باشند و سنگ را خراب کنند. به همین دلیل می‌توان با فرآیند رزین ساب که پس از سنگ سابی با دستگاه‌های مخصوص انجام می‌شود، سطح سنگ را با رزین پوشاند تا حفره‌ها پر شوند و عمر مفید سنگ بالاتر برود. رزین ساب همچنین جلوه سنگ تراورتن را زیباتر می‌کند.

سنگ سابی دیوار

سنگ سابی دستی

به فرآیند سنگ سابی که با ساب‌های دستی انجام می‌شود، سنگ سابی دستی می‌گویند. دستگاه ساب دستی، نسبت به دستگاه‌های مکانیزه تک فاز و سه فاز کوچک‌تر است و با دست کنترل می‌شود. این دستگاه مانند دستگاه‌های مکانیزه می‌تواند از انواع لقمه‌ها از جمله پد پولیش، لقمه ساب زنی و لقمه شاین کفسابی، برای کفسابی سنگ‌ها استفاده کند. سنگ سابی دستی معمولا مربوط به فضاهای کوچک مانند سنگ میز، سنگ راه پله و گوشه سنگ‌های بزرگ است. مزیت مهم دستگاه ساب دستی این است که با برق تک فاز ساختمان کار می‌کند و به برق سه فاز نیازی ندارد.اما این دستگاه برد کوتاه و سرعت کمی دارد و کار کردن با آن زمان‌بر است.

سنگ سابی نما

فرآیند سنگ سابی نما و به طور کلی ساب زدن هر سنگی، به 2 شکل انجام می‌شود. خشک و خیس. در روش خشک از پودر سنگ برای ساب زدن استفاده می‌شود و بلافاصله پس از سنگ سابی، پودر سنگ به وسیله دستگاه جمع می‌شود. اما در روش خیس، از آب استفاده می‌شود و پس از اتمام کفسابی، برای خشک شدن سنگ و دیدن نتیجه زمان لازم است. سنگ سابی خیس برای برخی از سنگ‌ها مانند سنگ گرانیت که گران قیمت نیز هست و در نمای داخلی ساختمان استفاده می‌شود، ضرر دارد به دلیل اینکه در ساختار این سنگ‌ها آهن به کار رفته است. همچنین ممکن است کفساب کار با دیدن بازتاب نور در سنگ خیس گمان کند سنگ به اندازه کافی تمیز شده و کار را ناتمام بگذارد. به همین دلیل ساب زدن سنگ با روش خشک بهتر است. توجه داشته باشید که به دلیل اینکه سنگ نما بیشتر در معرض آفتاب و گرد و غبار و باران‌های اسیدی قرار می‌گیرد، در فواصل زمانی کوتاه‌تر نیاز به ساب زدن دارد. به دلیل اینکه دستگاه سنگ سابی دیوار خاص‌تر است ممکن است هزینه ساب زدن سنگ نما هزینه بیشتری داشته باشد. به خصوص در مورد سنگ‌های گران قیمت، مانند سنگ گرانیت.

انواع دستگاه سنگ سابی

همان طور که خواندید، سنگ سابی در تمام بخش‌های خانه کاربرد دارد. اما در تمام بخش‌ها نمی‌توان از یک دستگاه استفاده کرد. در ادامه با انواع دستگاه‌های کفسابی سنگ آشنا خواهید شد.

دستگاه ساب دستی

یکی از دستگاه‌های کاربردی برای انجام فرآیند سنگ سابی، دستگاه ساب دستی می‌باشد. به دستگاه سنگ سابی کوچکی که با دست هدایت می‌شود، دستگاه ساب دستی می‌گویند. برای استفاده از این دستگاه نیز می‌توان متناسب با مرحله سنگ سابی، از لقمه ساب‌های مختلف استفاده کرد. ساب دستی کاربردهای فراوانی دارد. از این دستگاه برای سنگ سابی سنگ‌های کوچک از جمله سنگ میز عسلی، سنگ کابینت‌ها و اپن و جزیره آشپزخانه، سنگ کانتر و سنگ میز غذاخوری، استفاده می‌شود. دستگاه ساب دستی برای سنگ سابی سنگ‌های راه پله نیز کاربرد زیادی دارد. چرا که سنگ راه پله کوچک است و دستگاه‌های سنگ سابی بزرگ روی پله‌ها قرار نمی‌گیرد. اما با دستگاه ساب دستی، به راحتی می‌توانید سنگ‌های راه پله را ساب بزنید. همچنین برای بخش‌های کوچک‌تر، که دستگاه‌های بزرگ با صفحه‌های بزرگ نمی‌توانند تمیزش کنند نیز از دستگاه ساب دستی استفاده می‌شود. در دستگاه ساب دستی نیز مانند دیگر ساب‌های سنگ سابی، می‌توانید از انواع لقمه سنگ‌ها برای کفسابی سنگ‌ها استفاده کنید. به دلیل اینکه دستگاه ساب دستی کوچک است و با دست هدایت می‌شود، کار کردن با آن حساسیت بالایی دارد. کفساب کار برای انتخاب صفحه و لقمه سنگ مناسب حتما باید جنس و ضخامت سنگ را در نظر داشته باشد و هنگام کار با دستگاه مراقب باشد که سنگ نشکند یا ترک نخورد. در صورتی که کار خود را به کفساب کار حرفه‌ای بسپارید، می‌توانید اطمینان داشته باشید که سنگ میز یا راه پله شما، کاملا صاف و براق و تمیز خواهد شد. حتی سنگ‌هایی که زیاد در معرض خطر هستند. مانند سنگ میز غذاخوری یا سنگ اپن که ممکن است در معرض خطر شکستگی باشند یا مواد خوراکی مانند آبلیمو، چای و قهوه، روی بدنه آنها لکه ایجاد می‌کند. سنگ ساب دستی با برداشتن یک لایه نازک از سطح سنگ، لکه‎ها را ترمیم می‎کند و با انواع پولیش، ترک‌ها و شکستگی‌ها را از بین می‌برد.

دستگاه ساب دستی

دستگاه سنگ سابی فرز

با بستن لقمه یا سنباده به سر سنگ فرز، دستگاه سنگ سابی فرز ایجاد می‌شود. این دستگاه کاملا مانند دستگاه ساب دستی عمل می‌کند و برای سطوح کوچک، کناره پله‌ها و سالن‌ها و کفسابی آسانسور کاربرد دارد. چنانچه دیوار ناهمواری‌های زیادی نداشته باشد، از سنگ سابی فرز برای دیوار نیز می‌توانید استفاده کنید. البته این دستگاه کیفیت کفساب‌های مکانیزه تک فاز و سه فاز را ندارد و خیلی ضعیف‌تر است و فقط در صورت لزوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. مزیت این دستگاه مانند سنگ سابی دستی این است که با برق معمولی ساختمان کار می‌کند. اما مشکل اینجاست که برد کمی دارد و کار کردن با آن زمان‌بر است و همان طور که اشاره شد، به اندازه دستگاه‌های مکانیزه قدرتمند نیست.

قیمت سنگ سابی

قیمت سنگ سابی به عوامل متعددی بستگی دارد که در اینجا به برخی از مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم. توجه داشته باشید که هیچ کفساب کار حرفه‌ای، بدون برآورد قیمت شروع به کار نمی‌کند. پس حتما پیش از شروع کار، درباره قیمت به توافق برسید. اولین فاکتور موثر بر قیمت سنگ سابی، متراژ و سن بنا می‌باشد. هرچه متراژ بنا بیشتر باشد، هزینه کفسابی نیز بالاتر می‌رود. همچنین سن بالای بنا، نشان دهنده قدیمی بودن سنگ است که می‌تواند فرآیند سنگ سابی را طولانی‌تر کند. نوع سنگ نیز بر قیمت نهایی کفسابی تاثیر می‌گذارد. سنگ‌های گران قیمت به دلیل حساسیتی که دارند، گران‌تر کفسابی می‌شوند. همچنین برخی از سنگ‌ها، نیاز به رزین ساب یا کارهای دیگر دارند که به صلاح دید کارفرما انجام می‌شود. کفساب کار باید پیش از برآورد قیمت، سنگ بنای شما را از لحاظ میزان خرابی بررسی کند. هرچه سنگ خراب‌تر و کثیف‌تر باشد، هزینه سنگ سابی بیشتر می‌شود. در بررسی سنگ، همچنین دفعات سنگ سابی نیز بسیار مهم است. سنگی که قبلا کفسابی شده، صیقلی‌تر است و نیاز به طی کردن تمام مراحل کفسابی ندارد، در نتیجه هزینه سنگ سابی پایین می‌آید. آیا در محل بنای خود برق 3 فاز دارید؟ دستگاه‌های ساب سنگ به طور کلی به 2 دسته تک فاز و 3 فاز تقسیم می‌شوند. دستگاه 3 فاز کیفیت و سرعت بالاتری دارد و کار را برای کفساب کار راحت‌تر می‌کند. به همین دلیل اگر در خانه خود آسانسور دارید، به این معناست که برق 3 فاز نیز دارید و هزینه کفسابی شما کمتر خواهد شد. در نهایت قیمت سنگ سابی به خود شما نیز بستگی دارد. اگر می‌خواهید تمام ترک‌ها و شکستگی‌های سنگ ترمیم شود، حفره‌های طبیعی پر شوند و از ساب ایتالیایی برای آینه‌ای کردن سنگ استفاده شود، باید بدانید هزینه نهایی کار شما بالاتر می‌رود.

قیمت سنگ سابی

تمیز شدن سنگ

بارزترین دلیل انجام کف سابی که بین تمام مشتریان عزیز مشترک است، نظافت سنگ و برطرف شدن آلودگی هایی است که در گذر زمان ایجاد شده است.

درخشندگی سنگ

بعد از نظافت سنگ مهمترین کار انجام کفسابی صاف و صیقلی شدن سطح سنگ است که برای کارفرمایان اهمیت بسزایی دارد و می توان با انجام سنگسابی درست توسط کادر مجرب به آن دست یافت.

میکروب زدایی از سطح سنگ

با انجام ساب خوب و مناسب و حداقل هزینه، به درخواست مشتری که نیاز به رفع پستی و بلندی و ناخنک نداشته باشد و یا حتی اگر این امر قبلا انجام شده باشد، یعنی قبلا سنگ سابی انجام شده باشد می توان کف محل سکونت ، کف پارکینگ، راه پله و پاگرد و یا محل کار خود را با کمترین هزینه میکروب زدایی کرد.

هم سطح شدن سنگ ها

سنگ ها در هر درجه ای که تولید شده باشند، هنگام فرش شدن در کف ساختمان متوجه پستی و بلندی هایی می شویم که اصلا خوش ایند نیست که به لحاظ ظاهری و هم به لحاظ چیدمان که به دلیل ناهماهنگی لوازم موجود تراز نخواهد شد. می توان با انجام مراحل کامل سنگ سابی به این امر دست یافت.

همرنگ سازی سنگ با درزها

برای این باید در ابتدا پستی و بلندی های سنگ با سنگ سابی برطرف گردد و در ادامه با ترکیب مواد لازم مانند، رزین، اپوکسی و غیره به اصطلاح بتونه را با سنگ همرنگ ساخت که با این امرنه تنها درزها بلکه تمام ترک ها و شکستگی های سنگ ترمیم می شود تا محیط جلوه ای زیبا و دلنشین داشته باشد.

رفع اسیدخوردگی

اسیدخوردگی یکی از رایج ترین عوامل در فرسایش محصوب می شود که در اثر نظافت و شست و شوی نادرست و عدم رعایت اصول نگهداری از سنگ به وجود می آید. توجه داشته باشید که برای نظافت و شست و شوی سنگ به هیچ عنوان نباید از شوینده های اسیدی استفاده کرد زیرا مواد اسیدی باعث از بین رفتن آهک موجود در سنگ می شود، پس سطح سنگ کدر شده و به مرور حالت براقیت خود را از دست می دهد، در این صورت می توان گفت سنگ سوخته است و همین حالت سبب جرم گرفتگی سطح سنگ می شود. بنابراین باید با انجام کفسابی درست و اصولی لایه ی سوخته شده را از سطح سنگ برطرف کرد و دوباره به حالت براق خود برگرداند.

تشخیص کف سابی اصولی و درست

با دو حالت کلی می توان تشخیص داد که کف سابی به صورت درست انجام شده است

  1. مهمترین بخش این موضوع منوط به صاف و صیقلی و درخشندگی سنگ می باشد به طوری که اگر شما از زوایای مختلف سنگ کف را در تابش نور ببینید باید کاملایک دست و براق باشد. این طور نباشد که قسمتی براق و قسمتی کدر و یا دارای خط و خش باشد.
  2. در نگاه اول می توان متوجه این موضوع شد که پستی و بلندی، شکستگی و درزهای خالی مرتفع شده است یا خیر. اگر درز سنگ کف خالی شده باشد و سنگ دچار آسیب و شکستگی شده باشد در سنگ سابی اصولی باید تمام موارد ذکر شده به وسیله ی بندکشی، رزین و اپوکسی توسط کادری مجرب و تیم حرفه ای برطرف گردد.

کف سابی با ما برای رفع تمام این دغدغه ها و اطمینان خاطر شما عزیزان و دست یابی آسان به این اصول و قواعد آماده ارائه بهترین خدمات می باشد.