هنگامی که نمای ساختمان در اثر گذر زمان با بارش برف و باران های اسیدی و همین طور تابش نور خورشید و جذب گردو غبار، دچار جرم و شوره شده باشد نما کدر شده و روی ناخوش آیندی به بنا و ساختمان می دهد. در این صورت باید نماشویی شود.
از لحاظ زیبایی شناختی هر چه نمای ساختمان تمیزتر باشد به دلیل اینکه نما دائم در معرض دید است، آن ساختمان جذاب تر و زیباتر خواهد بود.
نماشویی علاوه بر نظافت و تمیزی نما برای رفع لایه های اسیدی که به مرور زمان سنگ نما را از بین می برد بسیار موثر است و باعث طول عمر و تداوم هر چه بیستر نما می شود.
فهرست مطالب
روش انجام نماشویی
شست و شوی نما هم با دستگاه های مخصوص خود و به روش های متعددی انجام می شود.گوناگونی تنوع انجام نماشویی و همینطور قیمت،بستگی جنس و طرح نمای ساختمان دارد که در این بخش هم پلانهای متعددی اجرا می شود مانند طراحی های مختلف معماری،نمای شیشه ای،نمای کامپوزیت،نمای آجری،نمای سیمانی و انواع سنگ ها و نظافت پنجره ها هریک به روش جداگانه اجرا می شود.
بیشتر این موضوع نیز درسه بخش خلاصه می شود،شست و شوی دستی و واترجت که با لوازم مخصوص و همینطور مواد مخصوص(نانو)و شست و شو با دستگاه سندبلاست و با استفاده مواد مخصوص (سیلیس و دیسکیلر )که این روش اغلب برای نماهای سنگی و آجری استفاده می شود.
نماشویی توسط کادر مجرب و ماهر با لوازم متناسب این کار مانند کلایمر و طناب راپل که اغلب به دلیل راحت تر بودن نسبت به نصب داربست و هزینه های اضافه مختص آن،شایعتر است.
مجریان نماشویی که از طناب راپل استفاده میکنند همه تحت پوشش بیمه بوده و هیچ نگرانی برای کارفرما به همراه نخواد داشت.
فواید نماشویی ساختمان
امروزه از متریالهای متنوعی برای طراحی ساختمان استفاده میشود. سنگ، بتن، چوب و شیشه، از جمله مهمترین متریال در نمای ساختمان است. در روند ساخت یک ساختمان، هزینههای زیادی صرف طراحی و اجرای نمای ساختمان میشود و تمام اینها برای داشتن یک نمای زیبا میباشد. زیبایی نمای ساختمان، ضمن تاثیر بر قیمت ساختمان، زیبایی فضای شهری را نیز بیشتر میکند. اما در طول زمان، با نشستن گرد و غبار و بارانهای اسیدی بر نمای ساختمان، نمای خانه شما کثیف میشود و اگر به آن رسیدگی نشود، میتواند نما را کاملا خراب کند. به همین دلیل میتوان گفت مهمترین مزیت نماشویی، حفظ سلامت و زیبایی نمای ساختمان است. اما نماشویی مزایای دیگری نیز دارد. در ساختمانهایی که نمای شیشه دارند، در طولانی مدت شیشه خش برمیدارد و در اثر برخورد با بارانهای اسیدی، سطح آن خراب میشود و اگر به آن رسیدگی نکنید، ممکن است پس از مدتی شیشهها بشکند. همچنین سنگهای نمای ساختمان در طول زمان آسیب میبیند و ممکن است بشکند و اطراف پیچ سنگ، نیز خورده میشود و باعث سقوط سنگ میگردد. نماشویی و مراقبت از نما، ضمن حفظ زیبایی نمای ساختمان، ایمنی اعضای ساختمان را نیز تامین میکند. روشهای مراقبتی در نماشویی ساختمان، باعث افزایش عمر متریال نمای ساختمان میشود و نیاز به تعمیر و تعویض متریال را کاهش میدهد. به همین دلیل نماشویی در کم شدن هزینههای شما تاثیر دارد و با وجود هزینههایی که باید برای نماشویی پرداخت کنید، روش اقتصادی به حساب میآید.
انواع روشهای نماشویی ساختمان
نماشویی ساختمان به 5 دسته مختلف تقسیم میشود که هر کدام برای نوع خاصی از ساختمان و نوع خاصی از نما کاربرد دارند. نمای ساختمان میتواند سنگی، آجری، بتنی و گچی باشد و از لحاظ ارتفاع نیز ساختمانها به 3 دسته کوتاه، متوسط و بلند تقسیم میشوند که انتخاب روش نماشویی به این 2 فاکتور بستگی دارد. البته میتوان هزینه هر یک از انواع نماشویی و انتخاب مشتری را نیز در تعیین نوع نماشویی موثر دانست. در ادامه هر یک از انواع نماشویی را بررسی میکنیم.
نماشویی با راپل یا طناب
این روش هزینه نسبتا پایینتری نسبت به سایر روشها دارد و ایمنی آن نیز بالاتر است. چرا که بجز طناب، از یک کمربند محافظ نیز استفاده میشود. نماشویی با طناب بسیار متداول است و حتی برای ساختمانهای بسیار بلند نیز انجام میشود. با این وجود باید توجه داشته باشید که فرد نماشور، حتما باید باتجربه و حرفهای باشد . چرا که حفظ تعادل روی طناب، خود نیازمند مهارتهای بالا میباشد. در این روش، راپل از سقف وصل میشود و نماشو با گرفتن طناب از بالا به پایین، نمای ساختمان و شیشهها را میشوید. نکته مهمی که باید هنگام انتخاب شرکت نماشویی به آن توجه کنید این است که تمام کارکنان حتما باید بیمه داشته باشند تا مشکلی ایجاد نشود.
نماشویی با داربست
این روش نسبت به نماشویی با راپل، هزینه بیشتری دارد. اما همچنان روشی اقتصادی به شمار میرود. برای ساختمانهایی که امکان نصب طناب ندارند، به طور معمول از روش داربست استفاده میشود. اما به دلیل سختی کار و خطرات زیاد، این روش امروزه چندان مرسوم نیست.
نماشویی با کلایمر
یکی از روشهای آسان و سریع نماشویی به وسیله کلایمر انجام میشود. کلایمر بالابری سبددار است و تا ارتفاع 20 متری بالا میرود. به همین دلیل این روش برای ساختمانهای بلند، بسیار مناسب میباشد. سرعت کلایمر بالاست و 2 نفر همزمان میتوانند روی آن کار کنند. به همین دلیل سرعت نماشویی ساختمان را بالا میبرد.
نماشویی با جرثقیل
یکی دیگر از روشهای متداول برای شستن نمای ساختمانهای بلند، استفاده از جرثقیل است. این روش زمانی استفاده میشود که استفاده از طناب، داربست و کلایمر ممکن نباشد. در این صورت با نصب یک سبد الکتریکی به جرثقیل، نما را شستشو میدهند. روش جرثقیل، هزینه ثابتی ندارد و هزینههای آن به قیمت پایه جرثقیل، سختی کار شما و بلندی ساختمان وابسته است.
نماشویی با بالابر هیدرولیکی
این روش به دلیل تجهیزات گران قیمت و هزینههای تامین نیروی برق، هزینه بالاتری نسبت به سایر روشها دارد. همچنین به دلیل آن که بالابر هیدرولیکی ارتفاع چندانی ندارد و برای ساختمانهای بلند مناسب نیست، امروزه چندان از این روش برای نماشویی ساختمان استفاده نمیشود. البته نماشور در این بالابر، امنیت بالایی دارد و میتواند با سرعت بیشتری کار کند. اما این دلیل کافی برای توجیه هزینههای بالای این روش نیست.
شستشوی انواع نمای ساختمان
امروزه از متریالهای مختلفی برای طراحی و اجرای نمای ساختمانها استفاده میشود. گاهی اوقات نیز برخی از متریالها به صورت ترکیبی برای نما استفاده میشوند که این شستن نما را پیچیدهتر میکند. سنگ، آجر و شیشه، مشهورترین متریالها برای ساخت نمای خانهها میباشد. برای نماشویی ساختمانها از شویندهها و ابزارهای مختلف استفاده میشود و هر متریال برای شست و شو، شرایط خاص خود را دارد. در ادامه انواع نماهای ساختمان را بررسی میکنیم و به روش نماشویی هرکدام میپردازیم.
شستن نمای کامپوزیتی
کامپوزیت در سالهای اخیر مصالحی پرکاربرد برای طراحی نمای ساختمانهای اداری و تجاری بوده است. کامپوزیت در ابتدا بسیار براق و شفاف است و نمای خوبی دارد. اما خیلی زود آلودگیها و گرد و خاک را به خود جذب میکند و کدر و کثیف میشود. به همین دلیل لازم است در بازه زمانی مرتب، مثلا هر 6 ماه یا یکسال یکبار، این نما شسته شود. یکی از مشکلات کامپوزیت آن است که سخت تمیز میشود و به همین دلیل نیاز به نماشوی حرفهای دارد. شستن نمای کامپوزیت به وسیله واترجت و ابر و تی انجام میشود.
شستن نمای شیشهای
معمولا ساختمانهای بسیار بلند و برجها را با نمای شیشهای میسازند. البته به دلیل وجود پنجره، میتوان گفت شیشه در تمام نماها موجود میباشد. نماهای شیشهای براقیت خاصی دارند که موجب زیبایی دوچندان نمای ساختمان میشود. اما شیشه نیز مانند کامپوزیت، زود کثیف و خاک آلود میشود. برای جلوگیری از ایجاد لک روی نمای شیشهای ساختمان، نماشویی را با مواد شوینده غلیظ و ابر شیشه شوی انجام میدهند. کم کردن فواصل زمانی نماشویی شیشه، باعث کاهش هزینههای شما خواهد شد. چرا که هرچه شیشه تمیزتر باشد، هزینه نماشویی آن کمتر میشود. البته نماشویی بیش از حد نیز باعث آسیب دیدن شیشه میشود. بهتر است برای تعیین فواصل زمانی مشخص برای شستن نمای ساختمان شیشهای خود، از کارشناسان مربوطه کمک بگیرید.
شستن نمای سنگی
نمای سنگی، یکی از رایجترین نماها در ساختمان سازی به شمار میرود. استفاده از این متریال در نما، عایق مناسبی برای دیوار ایجاد میکند و شستن آن نیز آسانتر است. البته روش شستن سنگ نما، به سنگ مورد استفاده در نما بستگی دارد. بعضی از سنگها سختتر و زبرتر هستند و نماشویی آنها سختتر است و برخی دیگر، نرمتر و کم حفرهتر هستند و راحتتر شسته میشوند. برای مراقبت بیشتر از سنگ نما، میتوانید پس از نماشویی، از موارد پیشرفته جرم گیر و نانو نیز استفاده نمایید. همچنین به دلیل آنکه سنگ پس از مدتی شل میشود و احتمال سقوط دارد، لازم است هر سنگ را به صورت مجزا با پیچ و رولپلاک محکم کنید.
شستن نمای سیمانی
سالهای زیادی ست که استفاده از سیمان در نمای ساختمان مخاطب چندانی ندارد. با این حال هنوز هم در برخی از ساختمانها از سیمان سفید استفاده میشود. سیمان به دلیل بافت خاصی که دارد، زود خراب و کثیف میشود و نماشویی حساستری نیز دارد. میتوانید از پیمانکار خود بخواهید نمای سیمانی ساختمان را پس از شستشو، با لایهای از مواد خاص، آستر بکشد تا سیمان شکسته و کنده نشود و دیرتر آلودگیها را جذب کند.
شستن نمای سرامیکی یا کاشی
کاشی و سرامیک، متریال رایجی برای استفاده در نمای ساختمان نیست. اما چنانچه نمای ساختمان شما با سرامیک یا کاشی پوشیده شده باشد، لازم است بدانید نماشویی این ساختمان راحتتر انجام میشود و کمتر آلودگی هوا را جذب میکند. البته برای جلوگیری از آسیب دیدن کاشی و سرامیک نمای ساختمان، حتما با مشورت پیمانکار، در بازه زمانی مشخص، نماشویی را انجام دهید. اما این بازه نسبت به نماهای دیگر در فواصل زمانی طولانیتر شسته میشود.
نکات مهم نماشویی ساختمان
برای آن که یک پروژه نماشویی موفق داشته باشید و نمای ساختمان شما به درستی تمیز و بازسازی شود، لازم است نکات مهمی را درباره نماشویی انواع ساختمان بدانید. نماشویی، فرآیند هزینه بر و حساسی است و اگر به درستی انجام نشود، نه تنها آلودگیهای سطح ساختمان شما را از بین نمیبرد، حتی ممکن است به نمای آسیب هم بزند. به همین دلیل لازم است درباره نماشویی ساختمان، اطلاعات کافی داشته باشید و نکات مهم نماشویی ساختمان را رعایت فرمایید. مهمترین نکتهای که باید در نظر داشته باشید، انتخاب یک نماشوی حرفهای برای انجام فرآیند نماشویی میباشد. نماشو باید به قدری حرفهای باشد که بتواند تعادل خود را روی طناب یا داربست حفظ کند و در حالت معلق، به درستی نمای ساختمان را بشوید. یک نماشوی آماتور، فقط هزینههای شما را زیاد میکند. نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید، این است که برای بهتر شدن فرآیند نماشویی، لازم است هر از گاهی محلول شستشوی نمای خانه را تغییر دهید و با شوینده دیگری نماشویی انجام شود. حتما این مورد را با پیمانکار خود در میان بگذارید. همچنین بهتر است پیش از شروع فرآیند شست و شو با مواد شوینده، سطح نما را خیس فرمایید. نماشو میتواند برای این کار از واترجت استفاده کند. حدالامکان نمای ساختمان را از مواد چرب، مانند انواع روغنهای صنعتی دور نگه دارید.
زمان مناسب برای نماشویی ساختمان
مهمترین سوالی که درباره نماشویی ساختمان وجود دارد، این است که بهترین زمان برای نماشویی ساختمان چه زمانی میباشد. برای پاسخ به این سوال باید در نظر داشته باشید که متریال نمای ساختمان شما چیست. چرا که مصالح مختلف، سرعت جذب آلودگی متفاوتی دارند و برخی در فواصل زمانی کمتر و برخی بیشتر نیاز به شستشو پیدا میکنند. به همین دلیل لازم است در این بازه حتما با یک پیمانکار حرفهای مشورت فرمایید. اما اگر ساختمان شما تازهساز است و نمای خانه تازه تکمیل شده، به دلیل آلودگیهایی که در فرآیند ساختمان سازی، روی سطح نما مینشیند، لازم است یکبار نماشویی انجام شود. همچنین اگر در نزدیکی محل ساختمان شما، به تازگی ساختمان سازی انجام شده، گرد و خاک به وجود آمده از ساختمان سازی نمای ساختمان را آلودهتر از همیشه میکند و لازم است زودتر از همیشه، نماشویی شود. برای مراقبت از ساختمان، نه تعداد نماشویی ساختمان را زیاد کنید و نه شستن را به تعویق بیندازید.
روشهای نماشویی ساختمان
همان طور که گفته شد، نمای ساختمان را به روشهای مختلفی میتوان شست. انتخاب این روش، براساس جنس نمای ساختمان، میزان آلودگی نما و ابعاد نما، به وسیله نماشو و کارفرما انجام میشود. در ادامه هر یک از این روشها را بررسی خواهیم کرد تا هنگام انتخاب روش نماشویی خود دچار اشتباه نشوید.
نماشویی با ابر و تی
این روش، مرسومترین و عمومیترین روش شستشوی نمای ساختمان میباشد. تقریبا در تمام نماهای با تمام متریال، میتوانید از این روش استفاده فرمایید. این روش معمولا به صورت مرحله اولیه شستشو، در تمام فرآیندهای نماشویی کاربرد دارد و نحوه کار آن به این صورت است که مواد شوینده به وسیله ابر روی سطح کشیده میشود و به وسیله طی یا واترجت، شسته میشود. شویندهها، کمترین آسیب را به نمای ساختمان وارد میکنند و به همین دلیل میتوانید هر 3 تا 6 ماه، نمای ساختمان خود را با مواد شوینده بشویید. این روش همچنین هزینه کمتری نسبت به روشهای دیگر نماشویی دارد.
نماشویی با واترجت
واترجت وسیلهایست که آب را با فشار بسیار بالا خارج میکند و با حالت کارواش گونهای که دارد، برای تمیز کردن تمام نماها مناسب است. البته استفاده از واترجت در تمام مدلهای نماشویی رایج است و فقط زمانی از واترجت به تنهایی استفاده میشود که نما آنچنان آلوده یا چرب نباشد. نماهای سنگی و سرامیکی، بهترین نما برای شستشو با واترجت میباشند.
نماشویی با سندبلاست
این روش فقط برای نماهای بسیار آلوده و چرب استفاده میشود. چرا که فرآیندی بسیار خاص دارد و اگر نماشو کاملا حرفهای نباشد، ممکن است به نمای ساختمان شما آسیب بزند. در این روش، مادهای به نام سیلیس را، با فشار بالای آب روی نما میپاشند که باعث میشود یک لایه نازک از سطح نما برداشته شود و تمام آلودگیها از بین برود. این روش برای شستن نماهای سنگی، آجری و بتنی مرسومتر است.
نماشویی با مواد نانو و دیسکیلیر
دیسکیلیر، مادهای اسیدی است که وقتی روی سطح پاشیده میشود، سرسختترین لکهها و آلودگیها را نیز از بین میبرد. این روش بیشتر برای ساختمانهای نماسنگی انجام میشود و روی متریالهای دیگر تاثیر چندانی ندارد. ابتدا مواد نانو و دیسکیلیر روی سطح ساختمان پاشیده میشود و سپس به وسیله واترجت، نما شسته میشود. برای استفاده از این روش نیز لازم است از نماشوی بسیار حرفهای استفاده کنید تا نمای خانه شما آسیب نبیند.
قیمت نماشویی ساختمان
یکی از فاکتورهای بسیار مهم هنگام انتخاب پیمانکار و روش نماشویی، هزینههای نماشویی میباشد. قیمت نماشویی ساختمان، به صورت دقیق فقط توسط پیمانکار و با بررسی دقیق نمای ساختمان شما تعیین میشود. اما بهتر است بدانید چه عواملی بر قیمت نماشویی ساختمان تاثیر میگذارد. جنس نمای ساختمان، یکی از فاکتورهای مهم در تعیین قیمت است. مثلا سنگها سخت یا قیمتی، هزینه بالاتری نسبت به سنگهای نرم دارند. یا شستن نماهای سرامیکی از آجری کم هزینهتر است. میزان آلودگی نمای ساختمان نیز، دومین عامل مهم در تعیین قیمت نماشویی ساختمان میباشد. هرچه آلودگی بیشتر باشد، هزینههای آن نیز بالاتر میرود. البته انتخاب روش شستشو نیز تاثیر بسیاری دارد. استفاده از مواد خاص و نانو در نماشویی، هزینههای نهایی را بالا میبرد. سن بنا و ابعاد ساختمان نیز بسیار مهم است. هرچه ساختمان بزرگتر و بلندتر باشد، شستن آن زمان بیشتری میبرد و به طبع گرانتر خواهد شد. در نهایت، روش انتخابی شما برای نماشویی نیز اهمیت بسیاری در تعیین قیمت دارد. همان طور که گفته شد، نماشویی به وسیله طناب، هزینه کمتری نسبت به سایر روشها دارد.
نماشویی ساختمان، روشی متداول و مناسب، برای نگهداری از نمای ساختمان خانه شما میباشد. با این روش از شر آلودگیهایی که زیبایی نمای خانه شما را کم میکنند خلاص میشوید. همچنین نیاز به تعویض متریال نمای ساختمان کم میشود و از این جهت هزینههای شما کاهش مییابد. انتخاب یک نماشوی مناسب، تاثیر بسیاری بر نتیجه نهایی کار دارد. به همین دلیل لازم است برای انتخاب نماشور، زمان و حوصله صرف کنید.یکی از شرکت هایی که ارائه دهنده خدمات نماشویی با کیفیت و قیمت مناسب است شرکت کفسابی با ما می باشد که برای انجام خدمات نماشویی می توانید با این شرکت تماس حاصل نمایید.